Forgácsolt Kultúra

Őszi szeszély I.-II.-III.

2012.08.23. 10:59 az operátor

őszi szeszély.jpgÍrta és rendezte: Fülöp András
Szereplők: Juhász Gergő, Lantos Piroska, Boros Borbála, Kecskés Tibor, Fazekas Zoltán, Fülöp András.

MINDEN ELMÚLIK (Metafizikai tanulmányok I.)

A szentendrei kötődésű fiatalokból álló társulat Őszi szeszély címmel három rövidebb, nagyjából 20 perces darabot ad elő a fesztivál három napján. Az előadások ugyanakkor a jövőre megrendezésre kerülő Őszi falevél összművészeti rendezvényt is népszerűsítik. Az egymáshoz lazán kapcsolódó művek könnyed és élvezhető formában mutatnak be létértelmezési kalandokat. A Minden elmúlik című előadás a veszteséget és az azt kísérő megüresedést, mint az élet alapélményét, és mint a produktivitás lehetőpségét villantja fel előttünk.

A SÖTÉT ALAP (Metafizikai tanulmányok II.)

A sötét alap című előadás az ún. ördögről, avagy a sötét princípiumról való három, könnyed kijelentés eredménye. A személytelen erő küzdelme a személlyel szemben – az ördög léte. A személytelen, amely csak a személlyel szemben képes megnyilvánulni – az ördög nem léte. És mintha ez a küzdelem túlontúl mélyen nyugodna a személyes princípiumban - a létezésben.

GONDOLATOK A SZÜLŐCSATORNÁBÓL (Metafizikai tanulmányok III.)

Hej-haj, mit csinál a Teremtő a teremtés előtti utolsó pillanatban? A korlátlan szabadság birodalma ez, ahol közvetlenül maga mögött érzi a már megtörtént semmit, és maga előtt tornyosulva szinte látja a még meg nem történt mindent. Ezt a helyet, hogy is hívják? És ki is vagyok én? A még névtelen Teremtő gondolatai a szülőcsatornából.

Címkék: forgács egyesület performance dokumentáció fülöp andrás

süti beállítások módosítása